torsdag 24 februari 2011

Krasch, backtest och tigersafari

Under dagens pass skulle "backtest" nr två avverkas, dvs först till toppen på samma backe som vi hade test på i söndags. Passet började dock inte så bra för min del, då jag utför några "serpor" får för mig att testa gränsen för vad däcken klarar av. Framdäcket har rullat 6 veckor här nere och börjar se lite torrt ut, så det var det kanske inte optimalt läge att göra det. Det släppte vid 48km/h ungefär, så nu vet jag! Resultatet blev, sova på vänstersida i natt, alltså en del skrubbsår, inte så farliga, dock på lite jobbiga ställen på fingrarna och insidan av händerna. Men som våran massör säger "Pain must hurt"
Efter lite avtorkning och byte av slang, så var det dags för test. Jag var inte speciellt motiverad, så bestämde mig för att "bara" sitta med och påpeka, om någon ville ha upp mig, att jag var skadad. Det fungerade och satt med Philip hela vägen upp, kunde ställa ut cykeln med 300m kvar och ta förstaplatsen. Kanske inte snyggaste sättet, men jag var ju skadad! Resten av dagen cyklade vi bort också, spanade in några tigrar upp i bergen, sedan hemma precis innan solen försvann för idag.

onsdag 23 februari 2011

Single speed-bygge

Dagens pass började fint, dvs att man tidigt kunde rulla ner armvärmarna och mest sitta och njuta på cykeln i solen, utan att man tänker så mycket på att man tar i. Dock fick min något tighta kedja för sig att jävlas lite med mig efter det att vi kört 2,5 timmar. Kedjan ville nämligen ta med sig bakväxeln ett varv runt, vilket inte växelörat var helt med på och gav upp till slut. Detta resulterade i en något arg ägare av cykeln, som ändå relativt snabbt ställde in sig på att vara mekaniker. Resultatet ser ni nedan. Det fungerade bra tills det att ekrarna började släppa, så fick bli en bergstur med bilen för massören i huset för att plocka upp mig. Det vänder snabbt!












Hade planer på en mer "hardcore" lösning, men då kedjan inte räckte till runt stora kakan, fick det bli kycklingvarianten!

måndag 21 februari 2011

Uppladdning

Att ladda upp batterierna och depåerna på vilodagar är också viktigt! Därför tog några av oss en tur till "playan" i Benidorm idag för att få i oss lite kalorier och spana på lite andra ansikten än de vi är vana med här i huset. Vissa valde att gå till frisören istället och när man inte behärskar det spanskaspråket, så är det inte alltid man får som man vill.

lördag 19 februari 2011

Utan socker stannar pedalerna!

Som cyklist provar man många varianter av onyttigheter och sötsaker. Varför, jo för man kan! Och ibland är det till och med bra! Och när man tröttnat på den vanliga Nutellan, vilket man i och för sig aldrig gör. Men man känner kanske för att variera sin kost lite, så har jag provat mig fram lite. Och senaste tipset i en cyklistdiet är, baguette (nåja, grov sådan), med Kit kat emellan, värmd något i mikron.









Så här nöjd blir man när man tuggar i sig den.


Foto: Kjetil Alsvik

fredag 18 februari 2011

Träna, äta, sova, skita del 2

Tiden flyger på rätt snabbt här nere, då en vecka snart gått redan. När man väl kommit in i tränings-läger-rytm, så går det på autopilot sen. Undrar vad man gör egentligen?! Exempelvis så har denna dag fördrivits med följande aktiviteter:
07:00 Ringde klockan, 30-40 min trainer innan frulle.
08:00-09:00 Frukost
09:00-10:00 Uppdatering på nät-news och kaffekopp 2 ev. 3 om trötter inte har försvunnit. Toasitsvärmning sedan ombyte till cykelkläder, två tröjor eller en?!
10:00-14:30 Träning med lagtempo och spurtuppdrag
14:35-15:30 Recovery shake i poolen, samt lite bålövningar och sedan dusch.
16:00 Intag av mat
16:30 Intag av dator
17:30 Massage
18:30 Blogg, och nu är det dags att tända grillen!

Imorgon börjas det om...


Dagens fråga, som uppkom vid slutet av passet idag. Vems sämskskinn skulle du välja att vara, om du måste välja ett! F. Cancellara eller J. Longo´s?

tisdag 15 februari 2011

Svensklaget Team Sparebanken Vest/Ridley

Då var man på solkusten i Spanien igen, kom ner sent på söndagen. Det är skönt att vara nere på cyklingsbara vägar igen och planen är att hålla sig på dem fram till tävlingspremiären i mars. Närmaste två veckorna blir jag här i Altea med laget. Där träningsupplägget har fokus på samkörning av laget och diverse intervaller.
Just det ja, rubriken! Igår vid middagen avslöjades det, nämligen att en av baggarna har en svensk far! Så nu har vi svenskar snart majoritet vid de demokratiska frågorna... Om nu det hade rått demokrati i laget, vi använder oss mer av "äldst vet bäst":-)

lördag 12 februari 2011

Titanic!


Jag är knäckt!

Har precis avslutat mitt sista pass på gymmet för denna gång. Och då man som cyklist brukar ha en hel del tid att försöka lösa världsproblem och andra viktiga saker när man tränar, så började jag fundera på hur mycket ”skrot” man lyft under vintern. Och efter lite efterforskningar kom jag fram till att jag under hela vintern, endast har lyft 1,03% av Titanics bruttovikt totalt! Å andra sidan så sjönk det också. Det ska inte jag!

Kommande styrkeövningar kommer ske på cykeln och i form av allmänstyrka med inriktning på bål.


fredag 11 februari 2011

Fredagsmys

Fredag, och dagarna fram till det att man kan glömma svenskvinter fram till nästa vinter går att räkna på en hand, minus tre avhuggna fingrar.
Förmiddagen kommer att bedrivas med besök av frisören, mys i källaren tillsammans med mr Syra samt komma ihåg att gratulera mor! Även "Snacka om cykel"-mannen fyller år idag. Grattis!

tisdag 8 februari 2011

Väderblogg!?

Då jag inte har tänkt att göra detta till en väderblogg och klaga över det, eller skryta om det, så har jag bloggtorka för tillfället. Och detta redan efter någon vecka, jag måste ha ett händelsefullt liv!
Nu ska jag dricka kaffe...

fredag 4 februari 2011

Ett skit inlägg

Kom på denna artikel under morgonens dagliga skumning genom nätblaskor. Varför inte?! Vet att någon gjorde en liknande "kupp" ifjol och satte upp vimplar i alla högar i Karlstad, och det var en hel del vimplar! Det kanske slår lite fel ut och drabbar även "oskyldiga", men det tar upp problemet i alla fall! Men vem vet, de "kvarglömda" högarna kanske ligger där, som hundarnas revansch på den årligt återkommande, fruktansvärda, fyrverkeriterror, som de får utstå en dag per år!

Nu blir det träning!

onsdag 2 februari 2011

Dags att bygga igen...

Då har man hunnit med att inandas lite svenskluft igen. Dock har det blivit mest inomhusluft, då vädret utanför vindrutan inte har varit så in-(/ut-?)bjudande.
Träningsmässigt har jag tagit det rätt lugnt här hemma. Jag har hunnit med ett pass på gymmet (se bild) och planen är att lägga vikten (haha, skyller på att jag bor granne med GTB nu) på styrka fram till nästa läger. De har ju även solarium där, har jag hört. Så Solguden får se upp, då slaget om brunast i Portugal avgörs om några veckor!