lördag 30 april 2011

Changes of plans

Som cyklist får man vara beredd på att mycket av det som är planerat inte alltid blir som man tänkt sig. Det skedde lite oftare för några år sedan, när jag tävlade i Italien och Frankrike att omkastningar, om vilka tävlingar man skulle köra, träningsläger mm, kastades om eller försvann helt, utan någon större motivering. Nu har det hänt igen och inte helt oväntat är det Italienare med i bilden. Planen för någon vecka sedan var att köra Giro Friuli Venezia med landslaget. Men då deras hemsida inte hade uppdaterats och organisation inte var kontaktbar, fram till för någon dag sedan, så avlystes det hela ifrån landslagets sida. Då man inte ville chansa och arrangörerna av loppet hade problem redan ifjol med att få till loppet, så ett klokt val. Men igår blev det klart att de skulle köra loppet, hemsidan uppdaterad och allt verkar grönt. En något småstressad förbundskapten ringde upp mig på kvällen igår, berättade det och frågade om jag fortfarande var intresserad. Självklart sa jag! Så nu blir det ner till Italien och krossa nästa vecka, istället för att köra Ringerike och Norefjäll, som min "plan B" hade utvecklats till. Skönt, då vi är ett skönt gäng "Goa gubbar", som ska ner, vilket blir riktigt roligt!

Ciao!

tisdag 26 april 2011

Återhämtning+siffror

Igår var cykeln undangömd till fördel för tårta, kakor och presenter. En bra dag i gott sällskap, njöts av och tiden bara försvann.
Någon cykel han jag inte tänka på och ville inte tänka på det heller. Även om benen och den lätta "bakfylle"-känslan man (jag i alla fall) brukar få efter totala uttömningar påminde mig under dagen om helgens bravader, men det var allt.
Idag blev det en liten tur på cykeln, med ett par ben som inte var speciellt sköna att kännas vid, sedan har jag deklarerat (nästan klar), ätit upp resterande bitar av tårtan och funderat över hur man kan få träningsvärk av något som man utövar nästan varje dag!?

Och för siffernördar bjuder jag här på några siffror ifrån GP Herning...
Tid: 5:13:42
Distans: 200km
Energi: 5799 kj
AVG: 308w (första 2 timmarna 340)
Norm: 355w


måndag 25 april 2011

Himmerland rundt

Lördagens totala uttömning tog ut sin rätt och kroppen total strejkade på söndagen. Missade den avgörande gruppen och fanns med i den jagande bakom. Dock avtog jakten något emot slutet och motivationen för att köra runt de sista avslutningsvarven på totalt 20km, fanns inte riktigt. Då lungorna sved, som efter att ha kedjerökt 2 paket cigg. Man kan undra hur många månader man förkortade livet med på lördagens lopp?! ... men bör nog inte fundera för mycket på det.

Jag kastade in handduken vid första varvningen, dock visade det sig att jag bara behövt köra 500meter till innan vi blivit avplockade och fått en tid.

Nu blir det födelsedagsfirande och någon dag utan cykel, vilket jag ser framemot!

lördag 23 april 2011

Pissdag!

Herning GP blev inte vad det kunde blivit för min del. Då jag punkterade med 500m kvar till första grusvägspartiet, inte helt optimalt. Det blev en lång jakt på första klungan, som jag var på väg att ge upp flera gånger, men efter ca 80 km, så får jag kontakt igen. Rätt slutkörd och tänkte att det var den dagen, då det började gasas igen och mina ben inte riktigt ville svara efter jakten. Som tur var blev de andras ben mer slitna med och mot slutet började det jämna ut sig lite mer. Med 40km kvar sitter jag med i första gruppen på ca 15 personer och då jag inte tyckte att den gick alltför snabbt, så la jag på en halvhjärtad attack på tredje sista grusvägen. Jag blir ensam till att börja med, men ansluter senare 6 man till och samarbetet flyter på ok in till de 3 avslutningsvarven. Där taktiken tar vid med två "Cristina Watches"- cyklister i gruppen blir det lite speciellt. Attackerna avlöser varandra och det gällde att dra rätt lott kände jag. Speciellt då mina benmuskler började deformeras till aldrig tidigare skådade formationer-TOKKRAMP! Utgången på sista varvet satt vi tre man i första gruppen och jag trodde det skulle hålla, men icke! Istället går tre nya där jag inte orkar ansluta utan finns med i gruppen som spurtar om fjärdeplatsen, vilken jag kniper(mina ben knep ännu mer).
En fjärde plats är inte fel i ett sådant här lopp, men var här för att vinna och utan den jakten under första halvan av loppet, kunde det slutat bättre! Men nu ingår ju alla "om" och "men" i cykelsporten också... tyvärr!

fredag 22 april 2011

GP Herning

Sitter och ser på när Roy stretchar, här på rummet nära Herning. Han borde vara den vigaste mannen på denna planet, men det är han inte!
Vi har varit ute och kört lite på de första grusvägspartierna som ska avverkas i morgon, någon punka, men blir skoj! Får se till att ha Fru Fortuna med oss, eller så skiter vi bara i det och ger full gas ändå!
Loppet kan ni följa med live uppdateringar här, start klockan 11:00.

Eat my dust!

torsdag 21 april 2011

Lite ladd...

Lite ladd inför kommande lopp, som för övrigt ser ut att bjuda på 7 m/s och solsken.

GP Herning 2010

tisdag 19 april 2011

Tack Borås CA

Med lite halvslitna ben (efter lite hårträning under veckan) körde jag igenom Sverigepremiären i söndags. Det blev som planerat ett bra träningspass, dock uteblev resultaten, men det var det förstnämnda som var viktigt. Premiären skedde i min nya klubb Sportlife-Team Kungälv . Vann det gjorde dock min gamle klubbkamrat, Edwin Wilson Borås CA, roligt och hoppas att de kan försvara ledning i cupen nästa helg. Vill även passa på att sända ett stort tack till Borås CA för den gångna säsongen!

fredag 15 april 2011

Ej läsvärt ens...

Trött och inget att skriva om, efter några timmar på hojen med lite pace. Dock kan jag rapportera om att däcken på bilden, rullade bättre än vad man tror.

torsdag 14 april 2011

Idag blir det guld!

Dagen till ära har spenderats, som så många andra dagar på cykeln. I sällskap med lite regn, som sig bör här i Borås-trakterna. Men det blev en fin tur och en bra start på dagen.
Om någon timme börjar uppladdningen med bla hamburgare och finbesök. Då kaptenen i Borås CA med bihang, samt den svenske mästaren kommer hit för att se guldet ros i land uppe i varggrytet! Kan det bli något annat än guld med den laguppställningen!?

onsdag 13 april 2011

Feta sulor, puckar, ostar!

Gårdagen spenderades inomhus, då de 4 grader, med fallande vatten utanför fönstret inte lockade till utomhuslek. Det blev en rätt lugn dag med många avprickade "borde-göra-saker". Bland annat limmade jag lite tuber, rätt feta sådana...








Det står att de mäter 25mm, men ett mer exakt mått är 27,9mm.

Nä, nu blir det några 500wattare i källaren!

måndag 11 april 2011

Ett vildsvin rikare!

Hemma igen efter Circuit des Ardennes och lyckades få med mig bergströjan hem, vilket jag är glad över. Det såg inte helt enkelt ut på morgonen igår, då det fortfarande fanns 74 poäng kvar att köra om de sista två etapperna, jag hade 37. Redan på förmiddagsetappen blev jag utmanad av en tjeck, som hade en del poäng sedan tidigare. Upptäckte då att mina utbrytningsben ifrån lördagen kändes av, då jag inte riktigt kunde spurta ifrån honom. Lyckades dock göra en ”fuling” på ena bergspriset, med en liten dubbelattack av mig och Håvard, så fick några poäng. Totalt efter dagens första etapp hade jag utdrygat ledningen något, men fortfarande 50 poäng kvar att köra om.

Jag var rädd att jag skulle ha lika dåliga ben på eftermiddagen, men det visade sig vara fel, då det kändes rätt ok. Men taktiken blev utifrån det och vår bästa utveckling av loppet skulle vara att få iväg en ifrån laget i starten, i en mindre grupp där alla var ointresserade av tröjan. Samt att med lite flyt få dem inkörda innan de sista två ”bergen” och på så sätt neutralisera kampen om tröjan. Att det helt skulle utvecklas så trodde vi nog inte riktigt på, men det visade sig att det var fel. Ziesler kom iväg efter några kilometer i en grupp på fyra man som alla stod på noll poäng och han körde bra och var först över de tre första topparna, innan de blev inkörda av FDJ. Allt jag behövde göra då var att hålla koll på de som låg närmast mig innan etappen i de två sista backarna. Jag lyckades med det och fick med mig en grönprickig tröja och ett vildsvin hem.


lördag 9 april 2011

100km till i banken

Då har man kört in 100km mer till utbrytarbanken, fick en bergtröja på köpet med. Kom loss efter 30km på dagens kuperade etapp och fick snabbt sällskap av en Wallon, vi samarbetade bra och hade som mest ett försprång på dryga 5 minuter. Jag tar de tre första bergprisen av fyra, då vi blir inhämtade precis innan det fjärde. Benen kändes skit, jämfört med igår, så får hoppas på bättre imorgon, då det blir till att försöka försvara tröjan imorgon. Dubbeletapp med en massa bergspris, så kan bli hårt!

fredag 8 april 2011

Circuit des Ardennes

Har idag kört etapp ett av Circuit des Ardennes, var full gas från start och det kändes helt ok, så följde med på många attacker. Efter ett par mil kom jag loss i en 30-mannagrupp!!! Så lite konstig utveckling av loppet och i sådana stora grupper brukar samarbetet inte alltid vara på topp. Det rullade på rätt bra, med ett avstånd på runt minuten hela tiden. Vid första bergspriset efter ca 80km stannade det dock av och klungan var ifatt. Jag försökte mig på att knipa bergspriset, men gick något för tidigt och fick smaka på en härlig syraattack! Efter det pep två fransmän iväg och det stannade av totalt. De han att få drygt 6 minuter innan FDJ tog tag i arbetet att köra in dem. Med 12km till mål kommer en backe där vi ser dem och jag lägger på en sista attack för att försöka komma loss. Vilket jag också gör, men tyvärr fick jag inte med mig någon och ensam mot den anstormade klungan var inte optimalt. Det blir klungspurt där jag inte hade speciellt mycket att säga till om, då dagens något för aktiva åkning gjorde sig påmind i mina ben.

Imorgon blir det lite längre backar, så blir ”hårddeff” fram till det, med vinegummi och nutella!

måndag 4 april 2011

Helium

Då var den klar! Och så här blev den, den ska dock finpimpas lite mer, det blir nog gult/guld -tema och bort med det röda. Bilden gör den inte så mycket rättvisa, "träningsutrustad" som den är,, dock rätt nöjd med Garmin fästet! Men kan meddela att den känns rätt grym ändå, då jag hunnit testat den under helgen redan. Så med snabbhjul och lite finjusteringar blir den super!

lördag 2 april 2011

April april...

Sitter med "distanskoma" och slösurfar aprilskämt. Det var ju som bekant första april igår, jag klarade mig veterligen ifrån att bli lurad. Några av alla försök hittar ni här, rätt rolig läsning emellanåt. Några cykelrelaterade skämt fanns det också gott om, här bjuder jag på några.

Cyclingnews
Vacchis försök, rätt bra fram tills det att modegatorna i Milano lockar.
Norgevits 1
Norgevits 2, med svenskmedverkan!

Nä, dags att vakna till liv nu och se om det även idag ringer några som vill ha del av de pengar jag vann igår!

Till sist bjuder jag på en artikel om våran fina mekbuss! http://stavangersk.no/images/stories/SPA/Rullende_SPV-R_verksted.pdf

fredag 1 april 2011

75+25000+75000=100025!!!

Efter en liten lunchtur på byn idag, så köpte jag för ovanlighetens skull en trisslott. Den gav vinst, så köpte tre nya för vinsten. Dessa var det tyvärr inte 100% vinst på men jag vann på två av dem och lite högre summa än den första. Min tur smittade tydligen andra vinstsugna i min närhet att pröva lyckan, som sprang till samma ställe för att köpa lotter. Det visade sig att det var rätt bra vinstprocent även på dessa, då det var vinst på 9/10 lotter. Vi tyckte det var lite märkligt, så jag ringde till Svenskaspel, då vi anade ugglor i mossen. Jag verkade inte vara den första som hörde av mig ifrån Borås, då de var medvetna om ”vinststimmet” här och hade kollat upp det redan. De sa att det var riktiga lotter, dock hade något gått fel i ”slumpmaskinen” som blandar lotterna och den ”bunten” med vinstlotter verkar ha hamnat här i den butik vi köpt lotterna i. Så har precis skramlat in lite fler slantar nu och ska ner och spendera på idiotsäkra lotter!!!