måndag 29 augusti 2011

Coming up

Åker ner till mitt favoritland idag, för att deltaga i Settimana Lombarda. Fyra etapper på fyra dagar, med den hårdaste etappen första dagen. De har gjort om loppet en hel del sedan tidigare versioner. Då pågick det flera dagar och gick på våren, men nu ville Bettini ha ett bra uttagningslopp innan VM, vilket även avspeglas på etapperna, förutom den första dagen då.

Ciao!

fredag 26 augusti 2011

Film

Sammandrag ifrån i onsdags här.

onsdag 24 augusti 2011

...vad fick jag för det...NADA!

I dagens race gick på attack ifrån start, då jag visste det skulle bli en hårt dag även i klungan. Vi blev 11 man, som mest hade en lucka på knappt 3 minuter. Efter ca 100km tyckte jag tempot började bli lite dåligt och att klungan närmade sig lite väl snabbt, så höjde det i en backe och kom iväg solo, men dumt, så väntade in de andra. Det visade sig att några hade blivit utbytta, då någon ifrån "original"-gruppen hade släppt och bla Mercato hade anslutit ifrån klungan. Detta gjorde att farten höjdes igen och vi hade va 2 minuter ledning med 50km kvar. Men samarbetet där började bli dåligt, då vissa hade trötta ben, så jag la på en liten ökning och fick med en Topsprt kille, som genast började erbjuda mig pengar för segern. Jag sa åt honom att vänta lite, då det fortfarande var 50km kvar. Vi blev sedan 4 man med 20km, då en Lotto och Mercato kom upp till oss. Men sista gången uppför en av backarna var det slut på det roliga. Då "mellangruppen" på ca 8 man kom ikapp och Leukemans hade skarvat ifrån klungan och ville köra tokfort, blev det svårt att hänga med. Vänder mig även bakåt och ser cyklister i front som absolut inte behöver jaga, vilket gör mig ledsen. Blir iaf inhämtad med ca 5-6 km kvar och kör slut på de sista krafterna jag har kvar för att förska komma ikapp de framförvarande och bädda för en spurt, åter igen till Roy, som blir 8:a.
Starkt kört av mig, men vad hjälper det när det står 92:a i resultatlistan!!!
Nu ska jag sova innan jag ska med flyget hem kl 06:00!

tisdag 23 augusti 2011

Nja...

...gick väl inte riktigt som jag hoppas på idag. Vädret växlade ifrån pissregn till 25-28 grader och sol, vilket gjorde resbenen ifrån gårdagen ännu sämre, då jag var klädd för det förstnämnda. Men det kändes ändå ok, men tyvärr satsade jag på fel utbrytargrupper och blev till sist kvar i det som var klungan. Nytt race imorgon.

GP Zottegem

Några timmar till start i GP Zottegem och Belgien bjuder på "belgienväder", härligt! Jag var rätt laddad för dessa två race innan jag kom ner, men ett telefonsamtal igår tog bort mycket av den energin. Men ska försöka hitta lite annat krut att stoppa i pipan innan starten går.


söndag 21 augusti 2011

Belgien nästa

Då var det dags för Belgien! Två race blir det, på tisdag GP Zottegem och på onsdag Druivenkoers-Overijse. Båda loppen mäter runt 200km och kan vara rätt spännande, om vinden, vädret och cyklisterna är på rätt humör. Så ska bli skoj, speciellt med de benen jag känner att jag sitter inne med nu.


måndag 15 augusti 2011

Västboloppet, min version.

Västboloppet som gick av stapeln igår, blev en liten urtömning(se siffror nedan), så idag har jag hittills mest stirrat ut på regnet.

Loppet i sig visste jag redan ifrån början att det skulle bli knepigt, speciellt taktiskt. Då det var tight i cupen samt att det hade varit en del incidenter, mellan lagen dagen innan på GP-loppet, så spänningen var rätt tryckt innan start. Jag visste samtidigt att loppet förmodligen skulle vara för hårt för de flesta i slutändan, då karaktären på banan gör att det inte går att ”smygåka” med, på de kuperade smala vägarna samt grusvägarna.

Det utformades som så att ”morgongruppen” gick iväg, med fem cyklister, efter ytterligare något varv pep sex cyklister till iväg och sedan fortsatte attackerna och vi blev en grupp till på tio man, som samarbetade bra. Jag visste att jag var tvungen att vara med här, då det är 21 poängplatser att köra om i cupen och risken fanns att klungan(som innehöll bla cupledaren och tvåan i cupen) bakom lika gärna kunde ha stannat av. Våran grupp körde relativt snabbt in försprånget på de första, som hade runt 4 minuter som mest. Vallentuna såg till att gruppen fortsatt rullade på i hygglig fart. Vi hade fått rapporter bakifrån att cuptvåan hade kraschat, då han satsat lite väl friskt utför, så cupvinnaren stod klar. Han anslöt lite senare till första gruppen, som nu var runt 15 cyklister. Cykelcity hade med två stycken i gruppen, som som vanligt suttit på hjul hela dagen vilket började skapa oro i gruppen. Det började små attackeras och med dryga två varv kvar att köra ser jag möjligheten att dra på en riktig attack, som höll till mål sedan. Jag hade ett tag en Cykelcity cyklist liggande solo bakom mig, på 40 sekunder, när han sedan har kört in tid på mig på platten börjar jag fundera lite vad som sker. Då jag normalt är starkare än honom där. Men efter att jag sagt åt kommissariebilen att backa ner till honom(inkl deras följebil), så tar han märkligt nog inte in något mer på mig…

Får även gratulera en värdig vinnare av cupen, Johan Svensson Borås CA!

Siffror som krävdes för att vinna igår… i alla fall på mitt sättJ

Sträcka/tid:185km/4:41:33/Sista 44km/1:05:42(solo)

AVG watt: 305w/345w

Norm watt: 361w/373w

Stigning totalt: 1330m

Förbrukad energi: 5140kJ

söndag 14 augusti 2011

Seger i Västboloppet!

Seger i Västboloppet idag, sista deltävlingen i Svenska cupen.

Skriver lite mer imorgon, fram till dess kan ni läsa här.

söndag 7 augusti 2011

På väg hem

Är i Bilbao och väntar på flyg hem, som går i kväll först!
Körde sista etappen i Vuelta Leon igår och försökte flera gånger komma iväg ifrån klungan. Då jag visste att det var rätt stor chans att "dagens utbrytning" skulle få hålla hem. Tyvärr hade jag inte flytet på min sida, men det hade Frode, som kom med den 4-mans grupp som fick göra upp om segern. Han slutade trea. Gjorde sedan uppdrag åt Filip och Roy, som tog hand om femte och sjätte platsen.
Kan summera veckan som lyckad för laget och att vi haft en hel del flyt, vilket man bör ha om man ska lyckas i denna sport!

Nästa lopp blir till helgen... hade varit roligt att veta var det blir bara!

fredag 5 augusti 2011

Berg!

Idag skulle massa berg köras över och jag var inställd på en lång dag med "gruppetto"-körning. Dock var temperaturen något lägre idag och solen stekte inte riktigt lika mycket i backarna. Så kändes bättre än igår. Dock punkterade jag i roten av andra backen och trodde då att att det var dags att börja räkna på maxtiden, men efter en dryg halvtimmes jakt kom jag ifatt det som var kvar av klungan igen. Då hade vi två berg kvar, varav det sista var målgången. Vi hade med Filip i en grupp före fältet, så behövde mest följa hjul och plocka ner lite attacker, då vi var rätt nöjda. Caja Rural jagade i klungan, så det rullade på rätt bra och vi kom ikapp några som hade fått släppa ifrån de 20 tal, som var före, i den näst sista backen. Nu var det bara målbacken kvar och Filip fanns med där framme och körde in på en 10:onde plats. Jag kom in på 18:de vilket förmodligen är det bästa jag kommit på en bergsmålgång över 1400m. Totalt klättrade vi ca 2200m idag.
Avslutande etapp imorgon och det ser ut att bli favoritväder, regn och kantvind:-)

Väggen!

Tredje dagen här nere i Leon-trakterna igår och egentligen då loppet(läs bergen) började. Detta gjorde att inget lag ville kontrollera, men alla ville med i en utbrytning för att slippa jaga. Så farten blev satt riktigt högt, då små grupper kom iväg, men sedan blev inkörda relativt snabbt av något lag som inte hade med någon framför. Mina ben kändes inte något vidare, då jag behöver ett antal dagar i värmen för att klara av 30grader och uppåt. Men dum som man är gick man ändå på attack och var med i några mindre grupper som blev inkörda! Tillslut fanns jag med i en grupp på fyra man efter ca 80km och med loppets första 1-kategoriberget framför oss. Funderade på när de två 60kilos spanjorerna i gruppen egentligen skulle börja gasa, men toppen närmade sig och de ville knappt dra. Så det såg ut som att vi skulle hålla samman över toppen, vilket vi gjorde. Jag lyckades till och med ta bergspriset, vilket nog var mitt första i en backe över 10km!
I utförskörningen anslöt två man till, och vi fick lite bättre samarbete i gruppen. Nästa berg var på 134 km och jag hoppades på att komma över det med innan klungan, som nu var 3:30 bakom han ifatt oss. Vi passerade 134km och inget motlut hade synts till, jag var ner och frågade i bilen om det verkligen var en backe här och fick svaret att det skulle det vara. Men inte alltid de är så noggranna med att kilometerna stämmer, det måste vara svårt med dagens teknik! Någon minut efter jag frågat efter backen svänger vi in på en mindre väg och där möts vi av en vägg (i mina ögon just då iaf)! Första backen var 14-15% i nästan 2km och när man var klar med den fick man en liknande till i bonus, dock något mindre brant, 10-12% bara. Jag hade gjort mitt för dagen kände jag, då värmen hade kokt sönder mig nu och maxpulsen inte kom över 155 i backen. Intog gruppetton och rullade i mål. Det roliga var att lyckades komma ikapp det sam var kvar av klungan, där vi hade tre man, som gjorde ett bra jobb för honom, så han kunde ta spurten och bli tvåa, då de aldrig kom ikapp vinnaren, som kört solo ifrån min tidigare grupp.

Idag blir det ännu värre berg, så till topps!

torsdag 4 augusti 2011

Långa dagar

Det blir långa dagar här nere i Spanien, då det var sen start första dagen och dubbeletapp igår. Båda dagarna har vi gått i mål efter klockan åtta! Nu har det inte gjort så mycket, då det har gått rätt bra för oss, med andra och tredje platsen på etapp ett och Daniel la igår beslag på första platsen på andra etappen efter en tidig utbrytning på etappen. Lagtempot igår kväll körde vi väl inte helt optimalt, men det gick ok och vi slutade på en fjärde plats. Men det är speciellt med lagtempo och enda sättet att bli riktigt bra på det är att köra i tävlingsfart, vilket vi inte gjort och små misstag uppstår. Tex tog några lite väl långa förningar och jag själv blev "bortväxlad" i en rondell på slutet, så tappade några sekunder. För egen del känns det som det kvittar för "totalen", då man lär tappa mer tid på de kommande bergsetapperna, men det hade varit roligt att fått se Daniel i ledartröjan idag. Nu fick han istället (hade han väl fått göra ändå, men...) ägna 3 timmar åt att försöka pissa i burk efter tempot.
Detta kan vara något av det värsta som finns att få "pisspress" på sig efter en varm etapp, men ännu värre är efter en kort prolog eller ett tempolopp, då man oftast svettats en hel del under uppvärmningen och sedan klämmer man ur det sista ur blåsan innan start. Men ännu värre blir det när man heter Daniel Jartsö och aldrig någonsin ens har behövt att pissa på ett träningspass!

Nu ska jag leta bergsben!

tisdag 2 augusti 2011

Vuelta Leon etapp 1

Körde första etappen idag och det kunde knappt börjat bättre, med 2-pallplatser, dock var den översta platsen inte en av våra. Tar det kommande dagar.
Hela laget körde bra och vi var med på allt+ lite till. Jag blev inhämtad 4 km innan mål, sedan var det bara för "spurtarna" att spurta. Vilket de gjorde ok!:-)
För övrigt ösregnade det, så det hade gått att åka vattenskidor runt banan.

Imorgon är det en sådan där härlig dag, med två etapper. 85km linje på morgonen och 17km lagtempo på eftermiddagen. Det som kryddar det hela lite extra är att vi gick i mål åtta idag och att man ska försöka somna in tillsammans med syran som ligger och smörjer systemet just nu!