lördag 24 september 2011

VM aktuellt!

Tippa!
Ni har fram till starten imorgon!
Det är bra pott!
Regler: http://oijer.blogspot.com/2011/09/vm-tipset.html
Som vanligt, Winner takes it all!

tisdag 20 september 2011

130 km partempo

Igår var det kermesse time! Jag var rätt sliten ifrån dagen innan och hade bestämt mig för att ta det lugnt. Jag orkade hålla mig i ungefär 8 km innan jag satt ensam framför fältet. Strax efter fick jag sällskap av Jens Mouris från Vacanssoliel. Han är också rätt åkstark, så vi körde skiten ur varandra i 13 mil, innan klungan kom ifatt. Den grupp som höll i mål tajmade mig rätt dåligt, då jag inte riktigt (fattades 15 meter) hade krafter att gå med uppför när de kom ifatt, utan hamnade i "ingenmansland".
Med en normpower på närmare 400 watt på de 161km, fick jag bra träning. Vad jag nu ska med den till när vi kör sista internationella loppet idag. Får se vad min kropp säger om det...

måndag 19 september 2011

Gårdagen

Gårdagen var ingen höjdare. Redan innan starten gått var det full action på parkeringen, då en i organisationen tog sina sista andetag och kollapsade.
När sedan starten gick trodde jag att man skulle sitta säker för att få köra finalen, om man var med i första gruppen redan ifrån start. Då det är sent på säsongen och första 100km av loppet gick som en berg o dalbana, dessutom var det spått regn. Jag var aktiv och med på de grupper som såg farliga ut. Satt med i första gruppen efter vi kört upp för Geraardsbergen (fjant varianten) och inte den väg de tagit bort ifrån "Ronde" nästa år. Jag trodde att vi skulle få åka iväg, men ikke. Någon mil senare är det samlat igen, och regnet hade börjat. Någon klant före mig, ska dra på en attack ute i väggrenen. Men har tydligen inte upptäckt att det är rätt halt på vägen och drar i backen, och vi tre närmast bakom åker också med ner. Jag får jaga en bit och precis när jag är ikapp igen, sker en tokkrasch som delar fältet mitt i. 42-man kommer och de flesta trodde nog att det var kört. Men med ca 10km till mål har vi kommit ifatt dem och det blir klungspurt, även om jag försökte få det till något annat sista biten.
Det var sista UCI-loppet för i år tyvärr, måndag, tisdag blir det kermesse.

lördag 17 september 2011

Belgien

Är i Belgien, som visar sitt rätta jag med HELA gråskalan utanför fönstret.
Imorgon blir det race.

måndag 12 september 2011

Tre

Helgen bestod av en tredjeplats och tre punkteringar under avslutningsloppet av Post-Cup i Danmark. En rätt så oläglig punktering, då det bara var 2km till mål och 3:an kunde ha blivit en 1 istället!

Mer om loppet nedan.

Feltet 1
Feltet 2
Live referat
LänkCyclingworld Foto: cyclingworld.dk

torsdag 1 september 2011

Första två

Två etapper av Settimana Lombarda avklarade och benen som jag hade förra veckan känns som bortflugna. Gårdagen var väl ingen etapp som jag räknat med att hänga med, då vi klättrade 3000 stigmeter totalt varav de sista 600-700 metrarna var i målbacken. Värmen knäckte mig också lite, men borde haft bättre ben för det. I morse kände jag mig ”bakis”, förmodligen lite vätskebrist ifrån igår, så beslutade att ”bara” köra igenom de 200km. Platt varvbana i italienskt-spurt-etapp-tempo, passade mig perfekt. Jag hoppas det känns bättre imorgon, då jag räknat med att komma iväg i en liten utbrytning, alternativt gör jag det på sista etappen.