måndag 27 februari 2012

Sen rapport

Som sagt deltog jag i första "riktiga" loppet i lördags. Kantvind, hyggligt väder, bergsfri profil, och holländska döds längtande cyklister stod på agendan för dagen. Efter en något misslyckad och chockerande start på loppet, för egen del, började jag jobba mig in i det. Och med 50-60km kvar att köra trodde jag att jag satt med i den grupp på 20-man, som skulle göra upp om det. Dock trodde lite väl många i gruppen det, vilket gjorde att tempot sänktes ju närmare mål vi kom. Med 10km kvar hade det som var kvar av klungan ätit upp oss och det hela slutade med en klungspurt där vi ifrån UK Youth fick in Chris Opie placerad på en sjätte plats. Vilket var en ok start, speciellt då vi körde bra hela dagen och var med och skapade tävling av det hela! För egen del känns det att man inte är i någon superform, men planen är att den ska komma så småningom. Nu blir det några dagar hemma innan det är dags att packa väskan igen, för GP Lillers på söndag... om jag hunnit packa upp den vill säga.
Mer resultat, bilder, filmer mm ifrån racet, finns att hitta här http://www.stervanzwolle.nl/.

fredag 24 februari 2012

I morgon smäller det!


Första större loppet här i Holland, med nästan 200 man på startlinjen, varav dryga hälften är brunstiga Holländare som är orädda för döden. Minst lika många i fältet tror att de gjort mirakel framsteg under vinterträningen och ska visa det i morgon. Så det kommer garanterat att smälla! Och jag är redo! Jag saknar bara någon liten sak på cykeln (se bild), får se om jag har fått på den till i morgon för då kan det bli åka av.

Och vill Ni följa loppet live kan Ni göra det här.



torsdag 23 februari 2012

Lååång dag

Uppe innan tuppen imorse! 05:10 ringde klockan och våran bilfärd ifrån Wales emot Belgien fortsatte med att ta min oskuld igenom Eurotunneln. Av någon konstig anledning ploppade den gamla schlagerdängan Dover-Cailes upp i huvudet. Väl över gled vi vidare i våran nya "Merscha". Tills det att vi nått fram till ett par gamla vänner till Maggy, som bjuder på husrum inatt. Planen för eftermiddagen var att få på takställ på bilen, samt cykla en liten tur. Vi han med båda, även om det vid själva påsättandet av räcket, såg mörkt ut. Men det finns inget som inte lite våld och stora maskiner inte löser. Så vi han med turen på hojen med. Imorgon bär det av emot Holland och första UCI-loppet www.stervanzwolle.nl

tisdag 21 februari 2012

Fel, fel, fel!

Dagen har spenderats ute i det härliga vinter-Wales-vädret. Mitt första längre pass här nere, när jag varit ensam mot slutet. Vilket inte är helt lätt, då de kör på fel sida och man måste tänka därefter, dvs fel! Börjar då blodsockret svikta och tröttheten smyga sig på får man gå igenom planerade förflyttningar både en och fem gånger extra. Men jag överlevde detta pass, vilket dagen till ära firades med pannkakor.
Och bortser man ifrån gråskalan, så är det riktigt fint här nere.

söndag 19 februari 2012

Då var det gjort!

... Tävlingspremiären, eller vad man ska kalla det. Det var mer som träning, men med nummerlapp. Loppet gick på en knappa milen lång varvbana och vi skulle köra knappt 50km. Farten blev full gas ifrån början, då alla klasset tävlade mot varandra, men med handikapp. Så vi som startade sist hade 7:30min till de första startande. Det visade sig bli lite väl mycket, då juniorerna höll undan och gjorde upp om segern. Det blev lite bra träning i det härliga vädret iaf!
Nu ska jag spendera några dagar här i Wales, innan turen går till Belgien/Holland för den riktiga premiären på lördag.

torsdag 16 februari 2012

I luften igen

Då är man på resande fot igen, på väg emot första tävlingarna. Lördag sker premiären med nummerlapp. Lördagen därpå blir Europa tour premiären av, på de holländska vägarna. Vädret verkar ha tajmat bra, då de spått regn i samband med startskottet.
Men innan dess, imorgon, ska vi hinna med lite möten och fotografering för Mercedes.

söndag 12 februari 2012

Upp och ner

Efter gårdagens psykbrytspass på vintermoppen, berodde väl på avhållsamhet ifrån den, samt lite dåliga depåer. Var det med lite rädsla jag hoppade upp på den imorse, för ännu en dålig dag, men så blev inte fallet. Och anledningarna till det skulle jag tippa på var grannens kartongförpackade middag igår, Kungens "lilla" papperspåse fylld med massa E-nummer samt det underbara vintervädret.
Något som kändes lite avlägset idag var att större delen av Team YK Youth gjorde tävlingspremiär, vilket slutade med den första segern av Chris Opie! Jag "joinar" nästa helg och hoppas vi inte försämrar statistiken då.

lördag 11 februari 2012

Lagg

Passen efter hemkomsten ifrån få-bruna-ben-ön har mestadels bedrivits inomhus, då kvicksilvret legat riktigt lågt och att cykla ute har inte funnits i tankarna ens. Dock har det blivit en del utomhusaktiviteter ändå, med två pinnar i händerna, Darth Vader mask över ansiktet och ett par tunna plankor under fötterna. Borås med omnejd bjuder faktiskt på många fina åkbara ställen även för oss med häng på byxorna, skejtarna. vilket inte alltid är fallet. Då många anläggningar ofta prioriterar Vasaloppsåkarna med två ibland tre klassiska spår att köra i.
Idag ser det ut som att det faktiskt går att överleva ute på hojen. Så ska nu ta på mig skoteroverallen, försöka bryta loss dubbdäcken ifrån golvet, bada kedjan i 5-56 och se om stridsvagnen kan bli åkbar.

måndag 6 februari 2012

Nutellabaksmälla!


Efter ett hårt firande av "Nutellansdag" igår, ligger jag i dag med ångest över alla kalorier jag satte i mig. Frågan är dock om jag ska ligga kvar och ha ångest, kolla på efter tio, Lilla huset på prärien osv, eller om jag ska göra något åt det.... äh, jag kan nog ta en nutellamacka till och lova mig själv att börja på måndag istället, men då blir det extra hårt!

fredag 3 februari 2012

Lugnt vecka, men ändå inte.

Dagarna efter jag kom hem ifrån lägret har mest gått åt till att ta det lugnt och försöka göra lite grejer som man inte har möjlighet när man är på "resande fot" eller borta ifrån landet. Bla har jag passat på att åka lite skidor (på längden), tagit en tur upp till de värmländska skogarna, lite egenfotografering (läs, spänna benen tills man krampar), rotat lite med företaget mm.









Ett smakprov, fler bilder kommer inom kort.