lördag 19 maj 2012

Dags för etapplopp!

Jag har den senaste veckan bytt hotell var och varannan dag här över i England. Orsaken till det är att jag varit med teamet på de första två "Tour series"- loppen, vilket gör att det känns som man började redan förra veckan med etapploppet. "Tour series" kan beskrivas som det vi i Sverige felaktigt kallar för "GP"-lopp. Skillnaden är att man kör inför mycket publik, de TV-sänder det över hela landet, samt att det är en lagtävling där de tre första cyklisterna i mål räknas och sedan sammanställs det hela i en tabell och vinnande lag koras efter elva deltävlingar. Kan säga att jag är inget större fan av dem, redan nu, men förstår varför de är så viktiga för lagen med all uppmärksamhet det drar med sig. Så jag är rätt nöjd över att få köra "Irland runt" som börjar i morgon.    
Loppet kan Ni följa live här.

fredag 11 maj 2012

Kommande lopp

http://www.lincolngrandprix.org.uk/site/index.php
http://www.tourseries.co.uk/Default.asp
http://www.anpost.ie/AnPost/IrishCyclingRas/Home/Home.htm

torsdag 3 maj 2012

På´t igen!

Efter helgens besvikelse tog jag några dagar "off", men vevade igång benen idag igen. Svårt att "tajma" vädret mycket bättre, då mätaren visade 24 grader Celsius när jag kom hem= kort-kort premiären i Sverige avklarad för denna säsong. Kroppen var lite trögstartad, men kändes ändå rätt bra, vilket solen nog hade stor bidragande effekt till. Väl hemma avlutades passet med lite core-övningar på altanen, vilket nog kommer göra sig påmint kommande dagar, då det var ett tag sedan de muskelgrupperna fick någon omsorg.

 

onsdag 2 maj 2012

Det blev inte så...

...trevligt, som jag skrev i tidigare inlägg. Jag hade sett fram emot loppet med en bana som passade bra, samt "grisväder". Tyvärr var det nog grisvädret, som var lite väl grisigt och kroppen ville inte fungera de första två timmarna i det fyrgradiga regnovädret. Om det berodde på det vet jag inte, men något var det. Bilderna som jag snott (ifrån Velo UK) nedan, tycker jag sammanfattar rätt bra hur det kändes.